Какво значи да пренебрегнеш детето си?

Какво значи да пренебрегнеш детето си?

Мнениеот admin » 23 Фев 2009 10:28

Пренебрегването е продължителната неспособност да се задоволят основните физически и физиологични нужди на детето. Пренебрегването може да е по отношение на основните потребности, както и на емоционалните.
Пренебрегнатите деца често са с лоша лична хигиена, отслабнали, с подут корем. Те имат медицински проблеми, нелекувани продължително време.
Те най-често чувстват постоянен глад и умора.Често закъсняват за училище или изобщо не го посещават. Тези деца са с ниско самочувствие, невротично поведение, нямат никакви социални връзки. Те може да бягат от дома, да стигнат до крадене или ровене из кофите за боклук.

Познаваме ли такива деца?
admin
Site Admin
 
Мнения: 5
Регистриран на: 12 Ное 2008 18:03

Re: Какво значи да пренебрегнеш детето си?

Мнениеот penkaoprikova » 31 Мар 2009 22:24

Пренебрегването е тотално загърбване на интересите на детето -неговото лично пространство в семейна среда,която за момента се смята за защитена среда.Абсурдното заклеймяване в невъзможност за взимане на "правилни" ,от родителска гледна точка решения.Да пренебрегнеш детето си означава да не се опиташ да разбереш неговите нужди от изслушване ,помощ и подкрепа.Децата обикновено не са сигурни в позицията си в детския колектив и затова мнението на възрастния ,било учител или родител е много важна за тях.Емоционалното пренебрегване е много страшно за детето,защото то го изхвърля извън света на възрастните, а след това и извън света на децата и му вменява усещане за ненужност и вина.
penkaoprikova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 31 Мар 2009 21:55
Дата на раждане: 23 Юли 1966
Пол: жена


Назад към Пренебрегванеcron